Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky (MIRRI SR) ako Národný orgán v mene Riadiaceho orgánu – Ministerstva fondov a regionálnej politiky Poľskej republiky pre program cezhraničnej spolupráce Interreg Poľsko – Slovensko Vám oznamuje zverejnenie výziev v rámci priority: 1. K prírode ohľaduplné a bezpečné pohraničie.

V rámci témy Klíma je výzva vyhlásená na špecifický cieľ 1. Podpora adaptácie na zmenu klímy a prevencie rizika katastrof a odolnosti s prihliadnutím na ekosystémové prístupy. Bližšie informácie k výzve nájdete tu.  (https://sk.plsk.eu/-/oznamenie-o-vyhlaseni-vyzvy-na-predkladanie-ziadosti-o-prispevok-klima )

V rámci témy Biodiverzita je výzva vyhlásená na špecifický cieľ 2. Posilnenie ochrany a zachovania prírody, biodiverzity a zelenej infraštruktúry, a to aj v mestských oblastiach, a zníženie všetkých foriem znečistenia. Bližšie informácie k výzve nájdete tu.  (https://sk.plsk.eu/-/oznamenie-o-vyhlaseni-vyzvy-na-predkladanie-ziadosti-o-prispevok-biodiverzita )

Potenciálni žiadatelia môžu predkladať žiadosti do 15.11.2024.