-
Dátum uzávierky:22.01.2020
-
Forma pomoci:Nenávratná
Stručný popis výzvy
Zníženie strát potravín a odpadu, najmä prostredníctvom prevencie, má obrovský potenciál na zabezpečenie trvalo udržateľnej potravinovej a výživovej bezpečnosti, zníženie emisií skleníkových plynov a zníženie environmentálnych vplyvov prostredníctvom zvýšenia efektívnosti využívania zdrojov. Zníženie potravinových strát a odpadu v celom agropotravinovom hodnotovom reťazci však nie je jednoduché, pretože problém je dôsledkom mnohých vzájomne prepojených príčin. Na základe súčasného stavu budú návrhy identifikovať, potvrdzovať a demonštrovať inovatívne a účinné spôsoby znižovania strát a odpadu z potravín. Návrhy by sa podľa potreby mali zaoberať požiadavkami príslušných regulačných rámcov EÚ vrátane schválenia pred uvedením na trh.